info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Mimoza
Hysa

Përkthyesja e librit “Humnera
Përkthyesja e librit “Në limb

Mimoza Hysa ka lindur më 1967 në Tiranë. Është diplomuar për gjuhë italiane në Universitetin e Tiranës, si dhe në Universitetit ICoN (22 universitete italiane) për Kulturë Italiane.

Aktualisht doktorante në Qendrën Albanologjike të Shqipërisë. Përkthyese e autorëve më të rëndësishëm të letërsisë italiane, si: Leopardi, Ungaretti, Montale, Buzzati, Tabucchi, Mazzantini, Bevilacqua,  Claudio Magris, së fundmi dhe Melania G. Mazzucco. Është gjithashtu autore e tre librave në prozë: “Koha e erës” (2005), “Histori pa emra” (2007),  “Vend/imi” (2008).

Fituese e disa çmimeve të rëndësishme brenda dhe jashtë vendit, ndër të cilët dhe e Çmimit të madh të Përkthimit për vitin 2014 nga Ministria e Kulturës së Italisë.

tjerë

Amantia Kapo
Amantia Kapo
Filozofi-sociale
Mimoza Hysa
Mimoza Hysa
Filozofi-sociale
Milena Selimi
Milena Selimi
Filozofi-sociale
X